(Click for English)

Al ruim 12 jaar en bij vele organisaties, traceer en definieer ik de kern van problemen, waarna ik change management uitvoer met efficiëntie, duurzaamheid en snelheid.

Business is mensen-werk, en in alle gevallen hadden de problemen te maken met het ontbreken van goed management of een unieke marktwaarde. Vaak beide.

Mijn expertise is het vinden van lucratieve gaten in de markt, onontgonnen markten en onvervulde (klant)behoeften, zowel voor bestaande bedrijven als voor start-ups, om daarmee succes en winst te verhogen.

Efficiënt, duurzaam en aangenaam change management om de nieuwe bedrijfsstrategie en -koers te implementeren. Inclusief het motiveren van alle medewerkers.

Meer omzet, meer winst, meer succes.

Met ruim 12 jaar en meer dan 25 organisaties aan ervaring, heb ik organisaties van elke omvang geholpen om de huidige problemen te begrijpen en op te lossen, met custom made solutions. Ik heb een bewezen vermogen om duurzame verandering te vinden, definiëren en uit te voeren, met de beste ROI.

SERVICES

 • het vinden van lucratieve gaten in de markt en onvervulde (klant)behoeften, custom made voor bedrijven individueel
 • het vinden en/of het oplossen van (kern)problemen
 • het doorvoeren van veranderingen, groot en klein, in bedrijven als geheel of afdelingen/teams
 • van change management een gepassioneerd project van iedereen maken
 • vergroten van de motivatie van het personeel en management
 • financiering en het aantrekken van investeerders
 • het vinden van (moeilijk te krijgen) personeel; recruitment
 • onderzoek naar meer concurrentievoordelen
 • het analyseren van personeel, bedrijfsvoering, documenten en situaties
  enz.

INZET
Stuur Dorinda een PM via LinkedIn, of stuur een e-mail naar dorinda@dorinda.eu.
Of bel/app: +316 51 27 87 99

__________________________________

CASES (onder nda)

Internetbedrijf

Klacht voor indienstneming:
Ons personeel is nauwelijks productief en niet onafhankelijk.

Werkelijk probleem:
Samenvoeging van verschillende bedrijven zonder de werknemers te begeleiden naar het nieuwe bedrijf. Geen samenvoeging van systemen om als één geheel te werken. Te veel legacy. Te weinig (C-level) management controle. Te onervaren en onprofessioneel personeel, inclusief management. Roddelen, flirten en vreemdgaan tussen management en personeel. Geen marketing. Geen begeleiding van verkopers. Nauwelijks serieuze klanten. Te veel problemen tussen teams.

Aanpak:
Er was nauwelijks sprake van serieuze business. Alles moest veranderen en het bedrijf kreeg een complete revisie; een bedrijfsvernieuwing was aan de orde. Het duurde ongeveer 9 maanden. Het loslaten van onwillig personeel, nieuwe huisstijl, het coachen van het management, het leveren van inzichten over waar geld verloren gaat en hoe dat te fixen, het vinden van nieuwe klanten, het managen van bestaande klanten, het instrueren en motiveren van personeel.

ROI: +/- 500.000 euro op jaarbasis

Makelaarskantoor

Klacht voor indienstneming:
Verschillende makelaars werkten aan hun eigen specialismen en iedereen was op zoek naar eigen klanten. Binnen het bedrijf ontstonden twee groepen die met elkaar vochten en klanten van elkaar stalen. Omdat ze met één computersysteem werkten, was dat mogelijk.

Werkelijk probleem:
Dorinda kwam binnen als assistent van een makelaar. Ze concludeerde dat er jaloezie en woede was tussen de groepen. De reden dat ze ten strijde gingen, bleek te zijn dat er een nieuwe makelaar werd aangenomen, van wie de werknemers dachten dat ze met de baas sliep.

Aanpak:
Het vreemdgaan bleek NIET waar te zijn, dus gebruikte Dorinda haar mensenvaardigheden om de groep van de waarheid te overtuigen. En ze liet de groepen samenwerken door middel van de opdrachten die het bedrijf kreeg. Deze gedwongen samenwerking bracht de groepen dichter bij elkaar, maakte ze vertrouwd genoeg om met elkaar te praten en het zorgde ervoor dat ze elkaar beter begrepen. Zo ontstond weer een productieve manier van samenwerken.

ROI: +/- 50.000 euro op jaarbasis

Groot mediabedrijf

Klacht voor indienstneming:
Klantenservice vond dat de medewerkers niet de juiste middelen kregen om hun werk goed te doen.

Werkelijk probleem:
De medewerkers kregen niet genoeg tijd en respect van het management. Elke keer wanneer ze een klant begeleidden die niet goed geholpen kon worden, werd hun naam te grabbel gegooid als ze het niet op een bevredigende manier konden oplossen – wat vaak gebeurde door een onvermijdelijk inefficiënte manier van werken, omdat de (administratieve) systemen niet goed werkten. Volgens het management was er sprake van een inefficiënte en onvoldoende manier van werken, waardoor het bedrijf inkomsten verloor en de klantenservice te veel geld kostte.

Aanpak:
Als een van de teamleden stelde Dorinda een diagnose. Mensen voelden zich persoonlijk aangevallen bij het helpen van klanten, ze voelden zich niet gewaardeerd en hun motivatie ging verloren. Nadat bleek dat het management de vaardigheden ontbrak om deze problemen zelf aan te pakken, heeft Dorinda het management gecoacht en begeleid in het oplossen van deze problemen op een revolutionaire, dus zeer snelle manier. Ze pasten dit direct toe en binnen 2 weken werden de eerste positieve gevolgen zichtbaar, omdat mensen meer gemotiveerd raakten omdat ze zich gerespecteerd en meer gewaardeerd voelden. Bovendien werd de belofte gedaan, met bewijs, dat er gewerkt werd aan een beter administratiesysteem om hun problemen zo snel mogelijk op te lossen. Dit verhoogde de efficiëntie in het klantendienstverleningsproces. Ook werden permanente beloningssystemen ingezet om ervoor te zorgen dat mensen zich ook in de toekomst gewaardeerd blijven voelen.

ROI: +/- 100.000 euro op jaarbasis

Reclamebureau

Klacht voor indienstneming:
De mannelijke medewerker functioneerde niet goed binnen het team en werd gezien als ‘een pervert’.

Werkelijk probleem:
Hij wilde bevorderd worden, niet omdat hij zijn werk niet leuk vond (vond hij wel), maar hij voelde zich niet gewaardeerd. Op de dag dat Dorinda binnenkwam, moest er een snelle en succesvolle oplossing komen, omdat hij agressief was geworden.

Aanpak:
Er werd hem verteld dat hij een stagiaire (Dorinda) kreeg om in te werken, en hij haar zijn werk moest bijbrengen. Dit was nadat hij agressief was geworden. Ze riepen Dorinda op, omdat ze hem niet wilden ontslaan, want dit zou hen veel geld kosten via de rechter. Het incident was niet groot genoeg om hem onmiddellijk te ontslaan, nadat Dorinda binnenkwam om de situatie te kalmeren. Ze is met hem gaan zitten en heeft hem gekalmeerd. Ze heeft hem doen inzien dat dit niet zijn ultieme werkplek was, en na een paar maanden heeft hij een andere baan gevonden, waar hij nog steeds met trots aan het werk is.

ROI: € 35.000,-

Bedrijf in huiselijke beveiliging

Klacht voor indienstneming:
De verkoop is niet hoog genoeg.

Werkelijk probleem:
Al snel kwam Dorinda erachter dat de doelen bovenmenselijk hoog waren en dat werknemers regelmatig werden uitgescholden als de eigenaren niet tevreden waren. Het bleek dat ze die mensen begonnen te pushen door te dreigen dat ze minder salaris zouden krijgen als ze hun doelen niet zouden halen.

Aanpak:
Uiteindelijk leken de eigenaren niet bereid om een oplossing te vinden. Dorinda was in staat om het bedrijf een beetje te helpen door het geven van verkooptips en door het management te coachen hoe je een tevreden en gemotiveerd team kunt laten ontstaan. Toch heeft dit het bedrijf uiteindelijk niet gered, omdat het management op zoek was naar een verkeerde oplossing en niet openstond een succesvolle oplossing te gebruiken. Enkele jaren later ging het bedrijf failliet.

ROI: het bedrijf heeft +/- 2 jaar langer bestaan.

Meer voorbeelden zijn beschikbaar. Vraag Dorinda via LinkedIn, e-mail (dorinda@dorinda.eu) of telefonisch: +316 51 27 87 99

Branches waarvoor Dorinda heeft gewerkt, voor meerdere bedrijven:

 • Advocatenkantoren
 • Internetbedrijven
 • Financiële organisaties
 • Gemeentes
 • Media
 • Autobedrijven
 • Personen- en vrachtvervoer
 • Reclamebureaus en drukkerijen
 • Persoonlijke en gezondheidszorg
 • Importeur
 • Communicatie